Mesleğimiz Mesleğimiz terk-i enâniyet ve uhuvvet dir. 13.Ş: 343 Mesleğimiz şükürdür. Ve her şey’de bir vech-i rahmeti, bir cihet-i ni’meti görmektir. O. L: 672 Mesleğimiz halîliye dir. 21. L: 162…
Kategori: RİSALE-İ NUR
Risale-i Nur Dersleri – Açıklamalı Risale-i Nur Dersleri
Risale-i Nur Nedir?
RİSALE-İ NUR NEDİR ? RİSALE-İ NUR, Kur’anın i’caz-ı manevîsinin tefsiri olup, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri tarafından 1920-1960 seneleri arasında telif edilmiş olan eserlerdir.Risale-i Nur isminin verilişi eserlerinde…
Tarikat (9-10)
Tarikat (9-10) 9- NUR TALABESİ RİSALE-İ NUR HARİCİNDE BİR NUR ARAMAZ Nur talebelerinin, Risale-i Nur’un yüksek, kıymetdar hizmet-i imaniyesine kanaat edip başka dairelerle…
Cadde-i kübra nedir?
Cadde-i Kübra Nedir ? Cadde-i kübra-yı Kur’aniye nedir? bu caddede yer almanın şartları nelerdir? Bu caddede olup olmadığımızı nasıl anlayacağız. Cadde-i Kübra: En selâmetli yol. Akıl ve kalbi…
28. Mektub 6. Risale olan 6. Mes’ele
28.Mektub 6.Risale olan 6.Mes’ele (Haremeyn-i Şerifeyn’e Vehhabîlerin tasallutuna dairdir) بِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيمِ وَ اتَّقُوا فِتْنَةً لاَ تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُوا مِنْكُمْ خَاصَّةً Aziz kardeşim! Haremeyn-i Şerifeyn’in Vehhabîlerin eline geçmesi ve…
Tarikat -11) Ehl-i Tarik Zatlar Risale-i Nur’dan İstifade Etmelidir
Tarikat (11) EHL-İ TARİK ZATLAR RİSALE-İ NUR’DAN İSTİFADE ETMELİDİR. Nurlar, mektebleri tam nurlandırmağa başladı. Mekteb şakirdlerini medrese talebelerinden ziyade Nurlara sahib ve naşir ve şakird eyledi.…
Risale-i Nur’da Adı Geçen İhtiyar Hoca Kim ?
Risale-i Nur’da Adı Geçen İhtiyar Hoca Kim? Hem Denizli hapsi musibetinden evvel Üstadımız buyururlardı ki: “Kardeşlerim, Risale-i Nur’a birkaç cihette hücum hissediyorum, ziyade ihtiyat ediniz.” …
Vesvese
VESVESE 13.02.09 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ( Kâinatın bütün zerratı -müctemian ve münferiden- lisan-ı acz ve fakr ile vücub-u…
Risale-i Nur Talebesi Olmanın Kazançları
Risale-i Nur Talebesi Olmanın Kazançları Risale-i Nur’a intisab eden zâtın en ehemmiyetli vazifesi, onu yazmak veya yazdırmaktır ve intişarına yardım etmektir. Onu yazan veya yazdıran, Risale-i…
Farzlardan sonra Salaten Tüncina okumak bid’a mıdır ?
Farzlardan Sonra Salatan Tuncina Okumak Bid’a Mıdır? Soru: Farz namazlardan sonra okunan Salaten Tüncina duasının kaynağı nedir? Kimden gelmektedir? Sünnette var mıdır? …
Şükür – 2
Şükür 2 بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ ( Kâinatın bütün zerratı -müctemian ve münferiden- lisan-ı acz ve fakr ile vücub-u vücud ve vahdetine şehadet ettikleri Sâni’-i Hakîme hamdler, senalar, şükürler olsun.…
Bediüzzaman ve Kürd Meselesi
BEDİÜZZAMAN VE KÜRD MESELESİ Günümüzde çokça medarı bahs olan “Kürd meselesi”, bu vatan evladının kabil-i iltiyam olmayan bir yarası haline gelmiştir. Bu yaranın kapanması için muhtelif…
ABDESTLİ UYUMANIN FAZİLETİ
ABDESTLİ UYUMANIN FAZİLETİ İbn Ömer (r.a) Peygamber’in (s.a.v) şöyle dediğini nakletti: “Kim tahir/temiz olarak uyursa onun kılları arasında bir melek geceler. Gecenin bir saatinde bu kimse…
ANARŞİ SEBEP VE ÇARELERİ
ANARŞİ SEBEP VE ÇARELERİ …İstikbale bakan çok âyetler, hem bu asrımıza hem o asırlara işaret etmeleri cihetinde, istikbalden haber veren İmam-ı Ali (R.A.) ve Gavs-ı A’zam…
Bir Tek Gayemiz Vardır
Bir Tek Gayemiz Var Bir tek gayemiz var; O da bu ahirzaman fitnesinde,ümmeti Muhammediyeyi (S.A.V) sahili selamete çıkaracak olan Risale-i Nur’un intişarı ile Üstadımız Bediüzzaman Said Nursi (R.A)’ın meslek ve…
ANARŞİ SEBEP VE ÇARELERİ-1
ANARŞİ SEBEP VE ÇARELERİ-1 …İstikbale bakan çok âyetler, hem bu asrımıza hem o asırlara işaret etmeleri cihetinde, istikbalden haber veren İmam-ı Ali (R.A.) ve Gavs-ı A’zam…
ASRIN MÜCEDDİDİNİ VE ŞAHS-I MANEVÎSİNİ TANIMANIN LÜZÜMU
ASRIN MÜCEDDİDİNİ VE ŞAHS-I MANEVÎSİNİ TANIMANIN LÜZÜMU Dinsizliğin komitecilikle kazandığı kuvvete karşı, müceddidin de bir şahs-ı manevî olmasının lüzumunu anlatanBediüzzaman Hazretleri şöyle der: …